Termeni și condiții

DEFINIŢII ŞI TERMENI

MicroGrid / MG: este denumirea comercială a S.C. MicroGrid S.R.L., persoană juridică de naţionalitate romana, cu sediul social în Strada Tineretului, Nr.13, Bloc 3, Etaj 7, Ap. 123, Sat Dudu, Com. Chiajna, Judeţ Ilfov, Romania având număr de ordine în Registrul Comerţului J23 / 5954 / 2017, cod unic de înregistrare fiscală RO 38545242.

Vânzător: MicroGrid prin intermediul site-ului www.microgrid.ro.

Site: domeniul microgrid.ro şi subdomeniile acestuia.

Utilizator: orice persoană fizică/juridică care accesează Site-ul şi utilizează serviciile şi conţinutul site-ului dându-şi acordul asupra prezentelor Termeni şi Condiţii.

Client: orice Utilizator, persoană fizică, persoană juridică, entitate juridică care are sau obţine acces la Conţinut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziţie de către MicroGrid (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între MicroGrid şi acesta şi care necesită crearea şi utilizarea unui Cont.

Cumpărător: orice Client care îşi face un cont în site şi efectuează o comandă.

Cont: secţiunea din site formată dintr-o adresă de e-mail şi o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea comenzii şi care conţine informaţii despre Client/Cumpărător şi istoricul Cumpărătorului în site (Comenzi, facturi fiscale, garanţii bunuri, etc.).

Comanda: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenţia sa de a achiziţiona Bunuri şi Servicii de pe Site.

Bunuri şi Servicii: orice produs său serviciu, inclusiv documentele şi serviciile menţionate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Contract: reprezintă contractul la distanţă încheiat între Vânzător şi Cumpărător, fără prezenţa fizică simultană a Vânzătorului şi a Cumpărătorului. Încheierea Contractului la distanţă se face conform clauzelor specificate în prezenţele termene şi condiţii şi a legislaţiei României valabile la momentul încheierii contractului.

Tranzacţie: încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun şi/sau Serviciu de către MicroGrid, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Conţinut:

 • toate informaţiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate şi accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • conţinutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice şi/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informaţie comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informaţiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
 • informaţii legate de Bunurile şi/sau Serviciile şi/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
 • informaţii legate de Bunurile şi/sau Serviciile şi/sau tarifele practicate de către un terţ cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
 • date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Specificaţii: toate specificaţiile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor aşa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Lista de dorinţe / Wish List: secţiune din site care permite Cumpărătorului / Utilizatorului să îşi creeze liste de produse dorite.

Campanie: acţiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri şi/sau Servicii având un stoc limitat şi predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.

Newsletter: mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv e-mail sau SMS asupra Bunurilor şi Serviciilor şi/sau a promoţiilor desfăşurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informaţiile conţinute de acesta.TERMENI DE UTILIZARE

Pentru utilizarea acestui site este necesar să citiţi şi să acceptaţi aceşti termeni şi condiţii în totalitate. Vizitarea şi utilizarea în continuare a site-ului presupune că sunteţi în totalitate de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare.

Conţinutul tuturor păgânilor site-ului microgrid.ro sunt proprietatea S.C. MicroGrid S.R.L.

Toate materialele (incluzând fără limitări articole, texte, imagini, banner-ele, logo-uri, design, etc) conţinute în acest site sunt protejate de legile copyright-ului şi ale dreptului de autor. Ele nu pot fi reproduse, copiate distribuite, vândute, transmise sau publicate fără acordul prealabil, în scris, al S.C. MicroGrid S.R.L. Este interzisă copierea, distribuţia, transmiterea, publicarea, reproducerea, crearea unui document derivat din orice material, informaţie său serviciu, obţinute de pe sau prin intermediul site-ului. Este interzisă modificarea oricărei informaţii (atât text cât şi foto sau video) conţinute în paginile site-ului. Materialele oferite spre descărcare (download) nu pot fi multiplicate şi utilizate în scopuri comerciale (vânzare sau folosirea lor prin alte metode care ar aduce profituri băneşti sau materiale) sau copia materialele specifice oferite pentru descărcare sau copiere. Aceste materiale sunt pur informative şi sunt destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale ale Clienţilor / Cumpărătorilor. Pentru orice întrebări sau solicitări de folosire a materialelor de pe acest website vă rugăm să ne contactaţi la contact@microgrid.roCONTACT / COMUNICAŢII

Comunicaţiile dintre Utilizatorii / Clienţii / Cumpărătorii şi MicroGrid se efectuează prin email sau telefon. Comunicaţiile oficiale se efectuează exclusiv via e-mail.

Comunicaţiile către/de la MicroGrid se fac la/de la adresa contact@microgrid.ro. Pentru mesajele trimise către MicroGrid se poate utiliza şi Formularul de Contact din cadrul site-ului microgrid.ro. Eventualele reclamații pot fi transmise la adresa reclamatii@microgrid.ro.

Utilizatorii / Clienţii / Cumpărătorii înţeleg şi sunt de acord că:

 • este obligaţia lor să se asigure că vor furniza către MicroGrid o adresă de e-mail validă pe care poate primi nerestricţionat/nefiltrat comunicaţii din partea microgrid.ro;
 • în cazul în care, adresa de e-mail este invalidă sau din motive asupra cărora MicroGrid nu are control, e-mailurile trimise nu ajung deloc sau în timp util, MicroGrid nu va fi trasă la răspundere.

MicroGrid recomanda Utilizatorilor / Clienţilor / Cumpărătorilor săi să folosească servicii de e-mail profesionale (nu gratuite) pentru a se evita eventualele probleme de comunicare.POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

Politica MicroGrid este aceea de a respecta intimitatea Utilizatorilor.

MicroGrid se obliga să protejeze confidenţialitatea informaţiilor transmise şi să ia toate măsurile care îi sunt posibile pentru a face acest lucru. Nici un fel de informaţii cu caracter personal nu vor fi transmise către terţi, cu excepţia acelor terţi, parteneri ai MicroGrid, care asigură buna funcţionare a acestui site. Aceşti terţi sunt firmele de curierat (Fancourier, Bookurier, GLS, etc.), firmele de marketing online (Google, Facebook, etc.) şi procesatorul de plăţi online (MobilPay). Totuşi, MicroGrid poate furniza unor terţi informaţii de ordin general referitoare la vânzări, trafic în site precum şi alte informaţii, însă aceste informaţii vor fi furnizate doar în scop statistic şi nu vor conţine date cu caracter personal.

Site-ul microgrid.ro poate utiliza tehnologii care ne permit colectarea anumitor informaţii cu caracter tehnic despre dvs: adresa Dvs. de Internet (IP), sistemul de operare folosit, tipul browser-ului, informaţii despre traficul realizat de Dvs. prin site-ul nostru.

Modificările datelor personale se pot efectua fie din contul Dvs. de pe site-ul microgrid.ro, dar şi printr-o cerere trimisă pe email (contact@microgrid.ro) în legătură cu modificarea, adăugarea sau ştergerea datelor dvs. personale.

Informaţii despre politica de confidenţialitate, drepturile utilizatorilor, datele colectate şi scopul colectării acestora se găsesc în pagina Politica de Confidenţialitate care face parte integrantă din prezenţele Termene şi Condiţii.CONTUL / UTILIZAREA

În cazul înregistrării oricărui Utilizator pe acest Site, că client său partener, vă asumaţi şi sunteţi de acord cu termenii şi condiţiile din acest document. Nerespectarea termenilor şi condiţiilor duce automat la pierderea calităţii de client/partener şi implicit la restricţionarea accesului la anumite secţiuni ale site-ului. Înscrierea pe acest site necesită completarea de către Dvs. a unui formular de înscriere în care vor fi trecute câteva date obligatorii. Aceste date vor fi în mod obligatoriu actuale, clare şi complete şi vor fi actualizate ori de câte ori este cazul. MicroGrid îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul la Site sau la anumite secţiuni ale Site-ului în cazul în care informaţiile furnizate de un client/partener se dovedesc a fi false, incomplete, neclare sau neactualizate.

Informaţiile privind identificarea unei persoane ca client/partener (nume, prenume, adresa, adresa de email, telefon, etc.) precum şi mesajele private sunt confidenţiale şi vor fi dezvăluite doar compartimentelor sau persoanelor către care se adresează, excepţie făcând cazurile în care se încalcă legea. Înregistrarea prin cont şi parola implica anumite reguli.

Informaţiile specificate în Cont nu trebuie: să creeze confuzii, să aducă ofense la adresa vreunei persoane, sau grup de persoane, să conţină cuvinte obscene şi să nu aibă tente rasiale sau sexuale. Contul fiecărui client/partener este personalizat şi totodată securizat prin parola. El poate fi anulat de ambele părţi fără o notificare prealabilă (din partea unui client/partener, oricând şi din orice motiv, iar din partea MicroGrid, în cazul în care termenii şi condiţiile acordului nu sunt respectate).

Este interzisă transmiterea, închirierea sau vânzarea datelor de acesare a contului (cod şi parola) către alte persoane. În cazul în care un client/partener ajunge la concluzia că din diverse motive datele de accesare a contului nu mai sunt sigure, le poate schimba. Client/partenerul este singurul responsabil pentru securitatea contului sau precum şi pentru orice activitate desfăşurată pe Site de către alte persoane care au avut acces la Contul său.

Este interzisă deţinerea de către un client/partener a mai multor conturi pe site-ul microgrid.ro. În cazul în care această regulă nu este respectată, MicroGrid îşi rezervă dreptul de a limita accesul la anumite secţiuni ale site-ului, mergându-se în anumite situaţii chiar la retragerea dreptului de client/partener şi prin anularea contului respectivei persoane. Odată cu înregistrarea şi deschiderea unui cont, devii client/partener şi declari pe proprie răspundere că ai citit, înţeles şi ai fost de acord cu prezenţele termenie şi condiţii.PREŢURILE PRODUSELOR

Preţurile produselor conțin TVA si sunt cele menţionate pe site în LEI pentru fiecare produs în parte.

MicroGrid îşi rezervă dreptul de a modifica orice preţ fără o instiinare în prelabil.

Conform Art. 1665 din Codul Civi, în cazul în care, datorită unor probleme tehnice sau erori umane, unele produsele au afişate preţuri eronate MicroGrid îşi rezervă dreptul de a anula orice comandă sau produs dintr-o comandă care include un produs care are un preţ eronat.PRODUSELE / COMANDA ELECTRONICĂ A PRODUSELOR

Fotografiile produselor MicroGrid prezentate în cadrul site-ului MicroGrid.ro au CARACTER INFORMATIV şi nu presupun nici o obligaţie de nici o natură din partea MicroGrid.

MicroGrid depune eforturi pentru a asigura acurateţea detaliilor şi specificaţiilor tehnice ale produselor în măsura în care acestea îi sunt transmise de către producător.

Utilizatorii / Clienţii / Cumpărătorii înţeleg şi sunt de acord că MicroGrid nu poate fi trasă la răspundere pentru eventualele pierderi sau neplăceri cauzate de eventualele cazuri când anumite informaţii nu sunt corecte/complete, mai ales dacă detaliile au fost schimbate de către producător după data publicării acestora pe site-ul microgrid.ro şi producătorul nu a transmis acest aspect către MicroGrid S.R.L.

Comandă va fi compusă din următoarele documente:

 • Comanda (produse, cantităţi, date de facturare, date de livrare, specificaţii)
 • Acordul asupra prezentelor Termeni şi Condiţii

Primirea e-mailului de informare a plasării unei comenzi nu reprezintă o confirmare a încheierii contractului de vânzare la distanţă.

Contractul de vânzare la distanţă se consideră acceptat/confirmat după ce un reprezentant al MicroGrid a confirmat comanda Cumpărătorului via e-mail/SMS.

MicroGrid şi Cumpărătorul nu considera în nici un moment o comandă neconfirmata că având valoarea unui Contract.

În momentul plasării unei comenzii va trebui să oferiţi date personale valide (nume, prenume, adresa, email, telefon, firma, CUI etc). În caz contrar comanda nu va putea fi onorată.

În cazul în care MicroGrid are nedumeriri legate de o comandă, un reprezentant al MicroGrid va încerca sa contacteze Cumpărătorul pentru a-i cere detaliile necesare.

MicroGrid îşi rezervă dreptul de a anula o comandă dacă aceasta nu s-a finalizat corespunzător şi nu am primit toate datele necesare procesării acesteia de la cumpărător.

Livrarea produselor comandate de pe site-ul MicroGrid se face la adresa de livrare menţionată de Cumpărător în comandă, iar predarea/primirea produselor se face în fata scării de bloc sau în faţa porţii casei.

În cazul în care Cumpărătorul nu este prezent la adresa de livrare, Cumpărătorul va plăti toate costurile de transport necesare livrării.Detalii despre modalităţile de comandă şi plata se regăsesc în paginile Cum Comand şi Modalităţi de Plată, pagini care fac parte integrantă din prezenţele Termene şi Condiţii.TRANSPORT ŞI LIVRARE

Livrarea produselor se efectuează în cel mai apropiat punct de acces cu maşina de marfă faţă de adresa de livrare.

Unde este posibil, livrarea se va face la intrarea în bloc/curte. Produsele nu sunt livrate în interiorul imobilului în care locuiţi!

Livrările în ţara se fac de luni până vineri, iar în Bucureşti se poate livra şi sâmbăta!

Taxa de transport va fi transmisă Clientului / Cumpărătorului în momentul confirmării comenzii.


Detalii despre transport şi livrare se regăsesc în pagina Livrarea Produselor, pagina care face parte integrantă din prezenţele Termene şi Condiţii.RETURUL PRODUSELOR

Conform art. 9 din O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, Cumpărătorul are dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afară spaţiilor comerciale, în termen de 14 zile calendaristice, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără penalităţi.


Detalii despre returul produselor se regăsesc în pagina Politica de Retur, pagina care face parte integrantă din prezenţele Termene şi Condiţii.GARANŢIE ŞI SERVICE

Toate produsele comercializate de către compania noastră beneficiază de condiţii de garanţie conforme legislaţiei în vigoare prevăzute de ANPC şi politicilor comerciale ale producătorilor.

Produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiază de garanţia legală de conformitate potrivit OUG 34/2014 şi legea nr. 449/2003.

Produsele sunt noi, în ambalajele originale şi provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Certificatele de garanţie sunt emise de către MicroGrid şi asigurarea garanţiei va fi asigurată prin service-ul propriu.


Detalii despre garanţie şi service se regăsesc în pagina Garanţie şi Service, pagina care face parte integrantă din prezenţele Termene şi Condiţii.DECLARAŢIE DE CONFORMITATE

Noi, MicroGrid S.R.L. cu sediul în Strada Tineretului, Nr.13, Bloc 3, Etaj 7, Ap. 123, Sat Dudu, Com. Chiajna, Judeţ Ilfov, Romania cu certificat de înregistrare nr. J23/5954/2017, în baza documentelor emise de producători, declarăm pe propria răspundere că produsele vândute:

 • nu pun în pericol sănătatea, viaţa, securitatea muncii şi protecţia mediului, respectând prevederile art.4 din H.G.nr.1022/2002
 • Subansamblurile şi piesele de schimb pentru produsele comercializate de MicroGrid au garanţie 6 luni şi corespund directivelor, standardelor şi agrementelor tehnice ale subansamblurilor din care fac parte.
 • Pentru toate celelalte produse comercializate de societate, perioada de garanţie este menţionată în certificatele de garanţie eliberate la vânzare.


MODIFICAREA CONTRACTULUI / SITE-ului

MicroGrid îşi rezervă dreptul de a modifica fără o notificare prealabilă prezenţele Termeni şi Condiţii cât şi aspectul şi opţiunile sau facilităţile oferite de site.

Termenii şi Condiţiile care se aplică unei comenzi sunt cele care sunt în vigoare la data plasării comenzii în cadrul site-ului microgrid.ro

Respectarea prezentului acord stabilit în prezenţele termenie şi condiţii este obligatorie pentru toţi Utilizatorii / Clienţii / Cumpărătorii, fără excepţie. Orice încălcare a acordului poate fi sancţionata (în funcţie de decizia noastră) şi poate conduce oricând la anularea comenzilor, a contului şi la interzicerea accesului pe site.DENUNŢAREA GARANŢIILOR

MicroGrid nu oferă nici o garanţie şi nu îşi asumă răspunderea vis-à-vis de întreruperi, pierderea legăturii sau erori intervenite în cazul accesării site-ului, precum şi de prejudiciile cauzate de insecuritatea liniei şi a calculatorului de pe care persoană se conectează la site-ul microgrid.ro. Eventualele nemulţumiri legate de site pot fi adresate administratorilor site-ului, care îşi rezervă dreptul de a lua măsurile pe care le consideră de cuviinţă.POLITICA LEGATĂ DE FRAUDE

Numim "fraudă":

 • orice încercare de copiere / preluare a conţinutului site-ului, indiferent de situaţie şi scopul urmărit, fără acordul prealabil în format scris din partea MicroGrid;
 • orice încercare de acces/modificare neautorizat(a) asupra site-ului sau a conţinutului acestuia;
 • transmiterea de informaţii la care aveţi acces în calitate de client/partener, către persoane sau departamente de la firme concurente;
 • transmiterea, voită sau nu, de viruşi via email către MicroGrid;
 • utilizarea de programe care pot provoca nefuncţionarea în condiţii optime a site-ului sau chiar distrugerea lui.

MicroGrid îşi rezervă dreptul de a califica anumite acţiuni drept fraudă nu numai pe baza informaţiilor tehnice, ci şi pe baza expertizei MicroGrid, şi îşi rezervă dreptul de a nu face publice sistemele de fraudare descoperite.

Orice acţiune calificată drept fraudă va atrage restricţionarea accesului la site pentru Utilizatorul care a efectuat-o şi poate atrage acţionarea în justiţie a acestuia.COOKIE-URI

Un cookie este un mic fişier text pe care un website îl poate plasa pe hard-disk-ul computerului personal.

"Cookie"-urile au rolul principal de a facilita accesul la site şi contul Utilizatorului.


Detalii despre cookie-uri, tipurile de cookie-uril utilizate de MicroGrid cât şi scopul utilizării acestora găsiţi în pagina Despre Cookie, pagina care face parte integrantă din prezenţele Termene şi Condiţii.FORŢA MAJORĂ

MicroGrid, furnizorii şi partenerii MicroGrid nu pot fi făcuţi responsabili pentru nici o întârziere sau eroare în conţinutul furnizat de site-ul microgrid.ro, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voinţa MicroGrid. Aceasta exonerare include, dar nu se limitează la: dezastre naturale, evenimente naturale neprevăzute sau grave, foc, inundaţii, erorile de funcţionare al echipamentului tehnic, lipsa funcţionarii conexiunii la internet, lipsa curentului electric, viruşii informatici, accesul neautorizat în sistemele MicroGrid, erorile de operare, grevă, etc.LEGI

Prezenţele Condiţii sunt guvernate de legislaţia României.

Utilizatorul / Clientul / Cumpărătorul şi MicroGrid sunt de acord să se conformeze în exclusivitate jurisdicţiei instanţelor judecătoreşti ale Statului Român.

Dacă oricare din prevederile prezentelor Condiţii ale serviciului este declarată, de către o instanţă competentă, a fi în contradicţie cu legea, atunci respectivele prevederi vor fi reconstruite, cât mai repede posibil, pentru a reflecta intenţiile părţilor şi în concordanţă cu celelate prevederi rămase în vigoare.

Orice litigiu în legătură cu prezenţele condiţii sau serviciile şi produsele oferite vor fi rezolvate pe cale amiabilă şi, în cazul în care nu este posibil, se va adresa/soluţiona doar în cadrul instanţelor judecătoreşti din Bucureşti, România.

Titlurile articolelor din prezenţele Condiţii ale serviciului sunt numai pentru exemplificare şi nu au nici o semnificaţie legală sau contractuala.Ultima actualizare a prezentelor termeni şi condiţii s-a făcut la data de: 1 noiembrie 2022.